4,3 Stjerner på Trustpilot

100% Økologisk bomuld

Gratis fragt & retur

4,3 Stjerner på Trustpilot

100% Økologisk bomuld

Gratis fragt & retur

Fra økologisk bomuld til færdig produkt

 

 

 

Konventionel Bomuld

 

Bomuld er, og har længe været, en af de mest anvendte tekstiler i tekstilbranchen - op imod en tredjedel af alt tøj der produceres globalt, er lavet af bomuld. Bomuld er i sig selv en helt fantastisk fiber, da den er utrolig blød, meget ventilerende og har en høj absorberingsevne. Bomuldsfibre kan faktisk optage mellem 24 og 27 gange sin egen vægt. På trods af alle de gode egenskaber, som bomulden besidder, er der enorme konsekvenser af måden, hvorpå den konventionelle bomuld dyrkes.

 

 

Økologisk bomuld

 

Økologisk bomuld bliver dyrket på marker ligesom normal bomuld. Men der er en masse foranstaltninger og udarbejdelser som er anderledes, end den konventionelle bomuld. Økologisk og bæredygtigt bomuld bliver dyrket uden kemikalier og sprøjtegift, dette skaber en langt bedre sikkerhed for forbrugeren og landmanden som dyrker bomuldet. Der er dog også andre goder ved at gå den bæredygtige vej, når det gælder bomuld. Vi hjælper miljøet ved at dyrkningsmetoderne binder CO2 i jorden, energi- og vandforbruget er langt mindre ved dyrkningen og økologisk bomuldsdyrkning udleder op til 94 % mindre drivhusgas.

 

 

Fabrikkens produktion til færdigt produkt

 

Ikke nok med at der er strenge krav i forhold til økologisk bomuld og hvordan det skal dyrkes og godkendes indenfor forskellige certifikater. Fabrikken har også et stort ansvar for at produktionen af tekstilerne forbliver bæredygtig og at der er ordentlige arbejdsforhold. 

Vi har i Exclusive Robes, nøje udvalgt vores leverandør ud fra strenge og specifikke krav. Dette omhandler både deres tilgang til bæredygtighed, produktion af tekstilen og certifikater. Vores leverandør og tekstil har disse certifikater: Oeko-Tex 100, ISO, BSCI, Amfori og SMETA. Du kan læse mere om vores certifikater her.